top of page

PVC

Een PVC vloer geeft een mooie, warme, hout-look voor een sfeervolle uitstraling zonder daarvoor echt hout te hoeven gebruiken. PVC is een duurzame en esthetisch aantrekkelijke vloeroplossing die geschikt is voor zowel woningen als commerciële en industriële toepassingen.

Dankzij de eenvoudige installatie en de mogelijkheid om unieke, persoonlijke ontwerpen te creëren, kan een PVC vloer elke ruimte transformeren in een stijlvolle omgeving.

Wij kunnen patronen naar wens leggen: recht, visgraat, walvisgraat of Hongaarse punt zijn een aantal voorbeelden.

Tekst gaat verder onder afbeelding

pexels-ksenia-chernaya-8753029.jpg

WAT IS EEN PVC VLOER?

Een PVC vloer, voluit Polyvinylchloride vloer, is een type vloerbedekking gemaakt van kunststof dat bekend staat om zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en onderhoudsgemak. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, waaronder stroken, tegels en rollen, en kunnen zowel gelijmd als zwevend worden geïnstalleerd. Door de technologische vooruitgang in de vloerindustrie kunnen PVC vloeren tegenwoordig de look van hout, steen of tegels perfect nabootsen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

VOORDELEN VAN EEN PVC VLOER.

Duurzaamheid en Slijtvastheid

Een van de grootste voordelen van een PVC vloer is de duurzaamheid. PVC vloeren zijn bestand tegen intensief gebruik en kunnen goed tegen een stootje. Ze zijn slijtvast en bestand tegen krassen, vlekken en deuken, wat ze ideaal maakt voor drukbezochte ruimtes zoals keukens, hallen en commerciële omgevingen. De levensduur van een PVC vloer kan, afhankelijk van de kwaliteit en het onderhoud, oplopen tot wel 20 jaar of meer.

Waterbestendig

PVC vloeren zijn waterbestendig, wat ze geschikt maakt voor vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens en kelders. In tegenstelling tot hout of laminaat zwellen PVC vloeren niet op bij contact met water, waardoor ze een betrouwbare optie zijn voor gebieden die gevoelig zijn voor morsen en vocht.

Onderhoudsgemak

Een PVC vloer is zeer onderhoudsvriendelijk. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een milde reiniger is meestal voldoende om de vloer schoon en in goede staat te houden. Omdat PVC vloeren bestand zijn tegen vlekken, zijn gemorste vloeistoffen en vuil eenvoudig te verwijderen zonder speciale schoonmaakmiddelen.
 

Comfort en Geluidsdemping

PVC vloeren bieden een hoog niveau van comfort. Ze voelen zacht en warm aan onder de voeten, wat bijdraagt aan een aangename loopervaring. Bovendien hebben PVC vloeren natuurlijke geluidsdempende eigenschappen, wat vooral waardevol is in appartementen of kantoren waar geluidsreductie belangrijk is.

Esthetische Veelzijdigheid

Een van de opvallendste voordelen van PVC vloeren is hun esthetische veelzijdigheid. Of je nu de look van hout, steen, beton of tegels wilt, er is altijd een PVC vloer die aan je designwensen voldoet. Daarnaast zijn PVC vloeren beschikbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en texturen.

Eenvoudige Installatie

PVC vloeren zijn relatief eenvoudig te installeren. Ze kunnen worden geïnstalleerd als zwevende vloeren met een kliksysteem of gelijmd worden voor een permanente bevestiging. Dit maakt het een ideale keuze voor zowel doe-het-zelvers als professionele installateurs. Bovendien kan PVC over de meeste bestaande vloeren worden gelegd, wat tijd en kosten bespaart bij renovatieprojecten.

 

MOGELIJKHEDEN VAN EEN PVC VLOER.

Residentiële Toepassingen

In woningen biedt een PVC vloer talloze mogelijkheden. Van de woonkamer en keuken tot de badkamer en slaapkamer, een PVC vloer kan de esthetiek en functionaliteit van elke ruimte verbeteren en een prachtige hout-look nabootsen. Door de waterbestendigheid en duurzaamheid is een PVC vloer bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Daarnaast kunnen PVC vloeren gecombineerd worden met vloerverwarming, wat extra comfort biedt, vooral tijdens de koude wintermaanden.

Commerciële Toepassingen

In commerciële omgevingen zoals winkels, kantoren, restaurants en hotels biedt een PVC vloer een combinatie van stijl en functionaliteit. De vloer kan zware voetgangersstromen aan en behoudt zijn mooie uiterlijk ondanks intensief gebruik. 

Industriële Toepassingen

PVC vloeren zijn ook geschikt voor lichte industriële toepassingen. In ruimtes waar duurzaamheid en onderhoudsgemak belangrijk zijn, biedt PVC een betrouwbare en kosteneffectieve vloeroplossing. De vloer kan chemische spills weerstaan en is gemakkelijk te reinigen, wat bijdraagt aan een veilige en hygiënische werkomgeving.

Creatieve Ontwerpen

De veelzijdigheid van PVC vloeren maakt het mogelijk om creatief te zijn met het ontwerp. Door het combineren van verschillende kleuren en patronen kunnen unieke en persoonlijke vloeren worden gecreëerd. Dit is ideaal voor ruimtes waar een statement gemaakt moet worden. Wij kunnen patronen naar wens leggen: recht, visgraat, walvisgraat of Hongaarse punt zijn een aantal voorbeelden.

Milieuvriendelijke Opties

PVC vloeren zijn ook beschikbaar in milieuvriendelijke varianten. Fabrikanten bieden nu duurzame PVC vloeren aan die gemaakt zijn van gerecycled materiaal en vrij zijn van schadelijke stoffen. Dit maakt het mogelijk om een stijlvolle en functionele vloer te hebben zonder concessies te doen aan de milieu-impact.

bottom of page